Viltworkshops

Heb je zin in een gezellige creatieve dag met je zus, je moeder, vriendinnen of collega’s? Kom dan naar één van de workshops bij de Viltschuur.

In het sfeervol ingerichte atelier word je gastvrij ontvangen met een kop koffie/thee en iets lekkers. Je gaat lekker zelf aan de slag met wol, water, zeep en je eigen handen en maakt hiermee een vooraf gekozen product/item. Ik geef instructies en begeleid je tijdens een halve of hele dag bij het viltproces. 

Beleef zelf hoe magisch het is om met wol, water, zeep en je eigen handen iets bijzonders te creëren. 

Aan het einde van de workshop heb je een bijzondere belevenis achter de rug en ga je naar huis met een leuk uniek item dat jij helemaal zelf hebt gemaakt. 

Wat je mag verwachten van een viltworkshop

Ilse Leijtens

Dagworkshops

Dagworkshops worden gegeven van woensdag tot en met zaterdag en duren van 10.00 uur tot 16.30 uur. In het aanmeldformulier vind je data waarop je kunt deelnemen aan de workshops. Individueel en met een groep (max. 4 pers.) inschrijven is dus mogelijk. Heb je een eigen groepje (4-6 personen) en staat de datum waarop jullie graag samen een workshop willen doen er niet tussen? Of zou je met een groepje iets willen maken wat er niet bij staat. Ga dan naar Maatwerk en vul daar het contactformulier in. In overleg kunnen we wellicht een datum plannen.

De prijs van een dagworkshop is €85,00 inclusief materialen.

Ontwerp je eigen wandkleed

wandkleed

Op een basis van wol ga je aan de slag met ruwe wol of lontwol.  Je maakt je eigen ontwerp. Hierbij kun je natuurlijk kiezen voor de kleuren de passen bij je eigen interieur. De afmeting van het wandkleed is ongeveer 60×90 cm. 

Ontwerp je eigen sjaal

Een sjaal gevilt op een basis van chiffonzijde

Op een basis van chiffonzijde maak je je eigen ontwerp voor je sjaal. Je werkt met heerlijk zachte lontwol en zijde vezels. Geen last van prikkende of kriebelende wol. Er is keuze uit vele kleuren.  

Ontwerp je eigen windlicht

windlicht van vilt

Op een basis van naaldvilt of lontwol maak je een ontwerp met draadjes, vezels, wolkrullen of wolvezels. Laat je creativiteit de vrije loop en ga voor naturel of kleurrijk. Kies wat je zelf mooi vindt. Een glazen windlicht krijg je er bij. 

Vilt je eigen stoere kruk van schapenvacht

Stoere kruk met een hoes van gevilte schapenvacht.

Van ruwe wol die rechtstreeks van het schaap komt maak je een hoes om een houten kruk. Je kunt gebruik van maken van verschillende schapenvachten. Je kunt ook ook kiezen voor een gladde hoes waarop je een versiering maakt van lontwol. De houten kruk is bij de prijs inbegrepen.

Halve dag workshops (ochtend of middag)

Halve dagworkshops worden gegeven van woensdag tot en met zaterdag en duren van 10.00 uur tot 13.00 uur of van 13.30 uur tot 16.30. In het aanmeldformulier vind je data waarop je kunt deelnemen aan de workshops. Individueel en met een groep (max. 4 pers.) inschrijven is dus mogelijk. Heb je een eigen groepje en staat de datum waarop jullie graag samen een workshop willen doen er niet tussen? Stuur me dan gerust een e-mail. In overleg kunnen we wellicht een datum plannen (vanaf 4 personen). 

De prijs van een halve dagworkshop is €35,00 inclusief materialen.

Bloemen van vilt

Bloemen van vilt

Met wolvezels maak je met behulp van water en zeep bloemen van vilt. Je kunt er een steel aan maken voor in een vaas of maak een bloem als broche of als leuk item aan je tas. Met bloemen kun je zoveel leuks bedenken! Dit is een leuke workshop als eerste kennismaking met vilten. 

vogelhuisje van vilt

Gevilt vogelhuisje met pimpelmeesje

Maak je eigen unieke vogelhuisje en biedt de vogels een prachtig verblijf in jouw tuin. Je leert vilten om een mal waarbij we werken met een basis van kaardvlies. Je versiert het vogelhuisje naar hartelust met de kleuren die jij leuk vindt. 

Zachte keien van vilt / presse papier

vilten om een kei

Je maakt keien van vilt om een échte steen en/of om een basis van schuimrubber. De vilten keien om een steen zijn leuk te gebruiken als decoratie of bijvoorbeeld als presse papier. Of leg ze op de hoek van je tafelkleed buiten deze zomer zodat je tafelkleed niet wegwaait. 

Maak een hoofdband van vilt

Je maakt je eigen ontwerp voor een hoofdband van vilt. Er kan gebruik worden gemaakt van een basis van zijde of naaldvilt. Een brede hoofdband houdt je oren warm in de winter. Een smalle hoofdband/haarband is een leuk item in de zomer. 

Workshop boeken

Wil je meedoen aan een workshop, vul dan hieronder het formulier in. Je ontvangt binnen enkele dagen meer informatie over de workshop en de mogelijkheid tot betalen. 

Maatwerk?

Natuurlijk is het mogelijk om een viltworkshop op maat samen te stellen.

Heb je een eigen groep van 4-6 personen en wil je een afwijkende datum? Mocht je vooraf informatie willen ontvangen, ben je met meer dan zes personen of heb je bijzondere wensen, neem dan gerust contact met mij op. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden. 

Je kunt me bereiken via onderstaande contactgegevens of via het contactformulier.