Over de Viltschuur

Atelier de Viltschuur

De Viltschuur

In het landelijke buitengebied van Chaam, tussen Breda en Baarle-Nassau, vind je De Viltschuur. In onze vlaamse schuur naast ons woonhuis heb ik mijn sfeervol ingerichte viltatelier waar ik heerlijk kan werken aan mijn viltcreaties. Het is een heerlijk rustige plek omgeven door groen. Binnen heerst een authentieke sfeer door de oude eiken gebinten en het rieten dak. Op het erf lopen onze eigen Skuddeschaapjes waarvan ik de geschoren wol graag gebruik voor het vilten van bijvoorbeeld wandkleden. 

Over Ilse

Een aantal jaren geleden voelde ik sterk de behoefte om naast mijn werk iets met mijn handen te gaan doen en mijn creativiteit verder te ontplooien. Ik maakte voor het eerst kennis met vilten tijdens een workshop en was meteen verliefd op dit mooie ambacht en het heerlijke materiaal. Het mooie van vilten vind ik dat het blijft fascineren en dat de mogelijkheden oneindig zijn.

Omdat ik vilten zelf een fantastisch ambacht vind, laat ik jou ook graag beleven hoe magisch het is om met wol, water, zeep en je eigen handen iets bijzonders te creëren. Gelukkig biedt De Viltschuur genoeg ruimte om mensen te ontvangen en kan ik hier dus leuke workshops geven. 

Ilse Leijtens van de Viltschuur
Wandkleed in de badkamer gevilt

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik vooral uit de natuur, de omgeving, uit tijdschriften en pinterest. Ik hou van pure materialen en  natuurtinten. Maar tijdens het voorjaar en de zomer geniet ik ook van de vele kleuren. Ik gebruik daarom zowel pure wol rechtstreeks van het schaap als biologisch geverfde wol in mooie kleuren. 

Ik maak graag woonaccessoires, wandkleden en sjaals maar ook 3D-objecten, tassen en andere gebruiksvoorwerpen.

Ben je enthousiast en wil je meer leren over vilten?