workshop ecoprinten

Wat is ecoprinten?

Bij ecoprinten maak je afdrukken van bladeren uit de natuur op stof of papier. We maken gebruik van een aantal hulpstoffen en stoom om er voor te zorgen dat de bladeren een afdruk maken op de stof of het papier.

Tijdens deze workshop gaan we in de directe omgeving op zoek naar geschikte bladeren van bomen en planten. Je legt de bladeren in jouw eigen ritme op de stof of het papier. Daarna zullen we alles samen inwikkelen en zal het stomen het proces afmaken.  En dan komt het spannende moment van het uitpakken van de bundels. 

Het is altijd weer verrassend wat er uit de bundels komt. Je voelt je weer even als een kind wat een cadeautje uitpakt.

Sjaal ecoprinten

Wanneer?

Van mei tot en met oktober is het mogelijk om bij De Viltschuur een workshop ecoprinten te volgen. Voor het ecoprinten is tijd nodig, daarom wordt dit gedaan in de vorm van een dagworkshop. Minimaal twee personen, maximaal zes personen. 

Het is mogelijk om alleen aan te melden op één van de geplande data. Zodra er twee personen zijn voor een datum, gaat de workshop door.

Met het aanmelden voor de workshop geeft u aan akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. 

Data en prijs

Geplande data voor 2024: 24 mei (vol), 25 mei (nog 2 plaatsen), 31 mei (vol), 8 juni (VOL), 19 juni, 6 juli (VOL), 11 juli (nog 2 plaatsen vrij) 12 juli (VOL), 27 juli, 31 augustus, 27 september, 28 september, 3 oktober, 19 oktober, 1 november, 2 november.

Een datum voor de workshop ecoprinten kan ook in overleg worden vastgelegd met je eigen groep (max. 6 personen) zodra en zolang er bladeren aan de bomen beschikbaar zijn.

De workshop ecoprinten kost € 85,-. Inclusief materialen, koffie/thee met iets lekkers, lunch en een hapje en drankje ter afsluiting.  Duur van de workshop: 10.00 – 16.30 uur.

Ecoprint workshop boeken

Sjaal ecoprinten met bladeren